Vákuovačka 140W | Lund 67880

31,00  (25,83  bez DPH)

  • Frekvencia [Hz]: 50
  • Napätie [V]: 230
  • Hmotnosť [kg]: 0,8
  • Rozmery: 260 x 160 x 55 mm
  • Príkon [W]: 140

1 ks s doručením do 24 hod. (ďalšie na objednávku)

Katalógové číslo: Lund-67880 Kategória: Značky: ,
Popis

Popis

Vákuovačka 140W | Lund 67880

Vákuový baliaci stroj sa používa na vákuové balenie potravinárskych výrobkov do špeciálnych sáčkov určených na tento účel. Vďaka takémuto obalu si jedlo dlhšie uchová svoju čerstvosť a výživnú hodnotu.

Funkcie produktu:

  •  jednoduchá a pohodlná obsluha
  • maximálna šírka fólie 22 cm,
  • dĺžka podľa potreby
  • stabilný chod vďaka pogumovaným nožičkám
  • bezpečnostný vypínač
  • tlačidlo „Seal“

Tlačidlo „Seal“ sa používa pri balení krehkých výrobkov alebo výrobkov obsahujúcich tekutiny. Stlačením tohto tlačidla sa zastaví proces nasávania vzduchu a začne sa zváranie. Ak počas balenia spozorujete nežiaduce deformácie zabaleného produktu alebo ak začne kvapalina prítomná vo výrobku nasávať baliacim strojom, stlačte tesniace tlačidlo označené „Seal“.

Obsah balenia

Využitie vákuovačky:

  • Najlepšie výsledky dosiahnete, ak budete čerstvé potraviny vákuovo baliť.
  • Ak sa kvalita potravín zhorší, vákuové balenie môže proces oddialiť, ale nikdy ho nezastaviť. Anaeróbne baktérie a mikroorganizmy, ktoré môžu pracovať v prostredí s nízkym obsahom kyslíka, stále zhoršujú kvalitu potravín.
  •  Varenie, rozmrazovanie a ohrievanie vákuovo balených potravín vo vode zachováva ich chuť a uľahčuje ich udržiavanie čisté.
  • Keď ohrievate vákuovo zabalené jedlo v mikrovlnnej rúre, vždy vrecko dierujte na niekoľkých miestach, aby mohol horúci vzduch unikať.
  •  Vákuovo balené jedlo je možné ohrievať ponorením a ohriatím v teplej vode, teplota vody nesmie prekročiť 75 stupňov C.

Pri balení mäsa a rýb sa odporúča vložiť jedlo do mrazničky na 1 – 2 hodiny. Takto spojíte šťavy prirodzene sa vyskytujúce v potravine a udržíte si tvar. Ak nie je možné jedlo predchladiť, odporúča sa medzi jedlo a okraj zapečateného vrecka vložiť voľne zvinutú papierovú utierku. Uterák bude absorbovať šťavy, ktoré vychádzajú z jedla pri nasávaní vzduchu.

Pri balení syrov sa odporúča zabaliť zvyšný syr po každom použití. Ak sa použije dostatočne veľký vak, môže sa po odrezaní uzáveru znovu použiť.

Pred vákuovým balením zeleniny sa odporúča ju blanšírovať. Blanšírovanie zastaví enzýmy, ktoré môžu stratiť chuť, farbu a štruktúru. Ak chcete zeleninu blanšírovať, ponorte ju na niekoľko sekúnd do vriacej vody, potom vyberte a ponorte do studenej vody. Doba blanšírovania závisí od druhu zeleniny. Čím je zelenina jemnejšia a jemnejšia, tým kratšia je doba blanšírovania. Blanšírovanie je možné vykonať aj pomocou mikrovlnnej rúry alebo pary.

Jemné výrobky odporúča sa vákuové balenie v pôvodnom obale. Toto zabráni vstupu častíc produktu do baliaceho stroja spolu s nasávaným vzduchom, čo môže dokonca zabrániť správnemu vákuovému baleniu. Pred vákuovým balením tekutých potravín, napríklad polievok, by ste ich mali zmraziť v samostatnej nádobe, ktorej tvar a veľkosť by ste mali zvoliť tak, aby sa mrazený produkt zmestil do vrecka. Po zmrazení by mal byť produkt vybratý z nádoby, vložený do vaku, vákuovo zabalený a potom vložený späť do mrazničky. Vákuovo balené jedlo je možné ohrievať ponorením a ohriatím v teplej vode, teplota vody nesmie prekročiť 75 stupňov C.

Technické parametre:

  • Frekvencia [Hz]: 50
  • Napätie [V]: 230
  • Hmotnosť [kg]: 0,8
  • Stupeň ochrany [IP]: IPX0
  • Rozmery: 260 x 160 x 55 mm
  • Trieda ochrany: II
  • Príkon [W]: 140
  • Šírka vaku (max) [mm]: 22
  • Prietok vzduchu [l / min]: 11
  • Vytvorený podtlak [kPa]: od -40 do -60