Vákuovačka 175W | Lund 67882

52,00  (43,33  bez DPH)

  • Frekvencia [Hz]: 50
  • Napätie [V]: 230
  • Hmotnosť [kg]: 1.4
  • Rozmery: 340 x 150 x 64 mm
  • Príkon [W]: 175

2 ks s doručením do 24 hod. (ďalšie na objednávku)

Katalógové číslo: Lund-67882 Kategória: Značky: ,
Popis

Popis

Vákuovačka 175W | Lund 67882

Vákuový baliaci stroj sa používa na vákuové balenie potravinárskych výrobkov do špeciálnych vrúbkovaných vriec. Vďaka takémuto obalu si jedlo dlhšie uchová svoju čerstvosť a výživnú hodnotu.

Funkcie produktu:

  • Tlačidlo „Balenie“ – spustenie procesu balenia
  • Tlačidlo „Stop“ – Zastavenie procesu balenia kedykoľvek
  • Tlačidlo „Zváranie“ – spustenie procesu zvárania na požiadanie, napr. Počas sania v impulznom režime
  • Tlačidlo „Impulz“ – okamžitý štart zváracieho stroja, ideálne na balenie jemných výrobkov
  • Kontrolná žiarovka – signalizuje, že zariadenie funguje
  • Na zabalenie potravín zvarených na 3 hranách môžete použiť vrúbkované vrecká alebo vrecká na balenie potravín v podobe návinu navinutého na rolke.
  • Maximálna šírka filmu 28 cm, dĺžka podľa želania
  • Maximálna hrúbka vrecka 200 μ (mikróny)
  • Držiak kábla – na skrytie prebytočného kábla
  • Stabilný chod pomocou gumy nôh
  • Bezpečnostný vypínač
  • Rozmery balenia: 34 x 15 x 6 cm

Využitie vákuovačky:

  • Najlepšie výsledky dosiahnete, ak budete čerstvé potraviny vákuovo baliť.
  • Ak sa kvalita potravín zhorší, vákuové balenie môže proces oddialiť, ale nikdy ho nezastaviť. Anaeróbne baktérie a mikroorganizmy, ktoré môžu pracovať v prostredí s nízkym obsahom kyslíka, stále zhoršujú kvalitu potravín.
  •  Varenie, rozmrazovanie a ohrievanie vákuovo balených potravín vo vode zachováva ich chuť a uľahčuje ich udržiavanie čisté.
  • Keď ohrievate vákuovo zabalené jedlo v mikrovlnnej rúre, vždy vrecko dierujte na niekoľkých miestach, aby mohol horúci vzduch unikať.
  •  Vákuovo balené jedlo je možné ohrievať ponorením a ohriatím v teplej vode, teplota vody nesmie prekročiť 75 stupňov C.

Pri balení mäsa a rýb sa odporúča vložiť jedlo do mrazničky na 1 – 2 hodiny. Takto spojíte šťavy prirodzene sa vyskytujúce v potravine a udržíte si tvar. Ak nie je možné jedlo predchladiť, odporúča sa medzi jedlo a okraj zapečateného vrecka vložiť voľne zvinutú papierovú utierku. Uterák bude absorbovať šťavy, ktoré vychádzajú z jedla pri nasávaní vzduchu.

Pri balení syrov sa odporúča zabaliť zvyšný syr po každom použití. Ak sa použije dostatočne veľký vak, môže sa po odrezaní uzáveru znovu použiť.

Pred vákuovým balením zeleniny sa odporúča ju blanšírovať. Blanšírovanie zastaví enzýmy, ktoré môžu stratiť chuť, farbu a štruktúru. Ak chcete zeleninu blanšírovať, ponorte ju na niekoľko sekúnd do vriacej vody, potom vyberte a ponorte do studenej vody. Doba blanšírovania závisí od druhu zeleniny. Čím je zelenina jemnejšia a jemnejšia, tým kratšia je doba blanšírovania. Blanšírovanie je možné vykonať aj pomocou mikrovlnnej rúry alebo pary.

Pred vákuovým balením tekutých potravín, napríklad polievok, by ste ich mali zmraziť v samostatnej nádobe, ktorej tvar a veľkosť by ste mali zvoliť tak, aby sa mrazený produkt zmestil do vrecka. Po zmrazení by mal byť produkt vybratý z nádoby, vložený do vaku, vákuovo zabalený a potom vložený späť do mrazničky. Vákuovo balené jedlo je možné ohrievať ponorením a ohriatím v teplej vode, teplota vody nesmie prekročiť 75 stupňov C.

Technické parametre:

  • Frekvencia [Hz]: 50
  • Napätie [V]: 230
  • Hmotnosť [kg]: 1.4
  • Stupeň ochrany [IP]: IPX0
  • Rozmery: 340 x 150 x 64 mm
  • Trieda ochrany: II
  • Príkon [W]: 175
  • Šírka vaku (max) [mm]: 28
  • Prietok vzduchu [l / min]: 16
  • Vytvorený podtlak [kPa]: od -65 do -80